Výber svadobného menu: Stodola Pohanské
Výber svadobného menu je jedným z najdôležitejších krokov pri plánovaní vášho veľkého dňa. Správne jedlo dokáže zvýšiť celkový dojem a spokojnosť vašich hostí. V Stodole Pohanské sa snažíme ponúknuť širokú škálu chutných a esteticky príťažlivých jedál, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších gurmánov. V tomto článku vám predstavíme naše možnosti a tipy na výber dokonalého svadobného menu.
Predjedlá
Predjedlá sú prvým kontaktom vašich hostí s vašou svadobnou hostinou, a preto by mali byť ľahké, ale zároveň chutné a zaujímavé. Ponúkame vám niekoľko lahodných predjedál, ktoré si môžete vybrať:
- Ružička caprese s prosciuttom a toastom s tapenádou z čiernych olív
- Cviklové carpaccio s rukolou, pistáciami a feta syrom
- Plnené rolády na jarnom zeleninovom šalátiku s chrumkavými bagetkami a bylinkovým maslom
- Citrusový kuskus s čerstvou mätou s marinovanými kuracími medailónikmi
- Citrusový kuskus s čerstvou mätou s plátkami marinovaného lososa Gravlax
- Roastbeef s domácou tatarskou omáčkou na miešanom šaláte, provensálska paradajka a chrumkavý chlebík
- Srnčia paštéta s brusnicami a pistáciami na chutney z červenej cibule
- Hovädzie carpaccio
Polievky
Polievka je dôležitou súčasťou svadobného menu, pretože prináša teplo a pohodu. Z našich možností si môžete vybrať:
- Silný hovädzí vývar s frittatou
- Tekvicové velouté so slaninkovou espumou
- Silný hovädzí vývar s pečeňovou guľou
Hlavné jedlá
Hlavné jedlá sú vrcholom svadobnej hostiny a mali by byť chutné, sýte a esteticky príťažlivé. Naše hlavné jedlá zahŕňajú:
- Plnené kuracie prsia so šunkou, cheddarom a šalviou, pník z bravčovej panenky s lámanými zemiakmi s jarnou cibuľkou a pečenou cviklou, krémové hydinové velouté
- Konfitované bravčové líčka na hokkaido pyré s tymiánovými baby zemiakmi s demi glace omáčkou
- Bravčová panenka plnená slivkou a slaninou, pečené kuracie stehienko a karlovarský knedlík na pyré z červenej kapusty, mäsovo-slivková omáčka
- Kačacie prsia na medovo pomarančovej omáčke, krémová polenta a pečená zelenina
- Konfitované hovädzie líčka na krémovej omáčke so zemiakovými gratin
- SUPREME z kukuričného kuriatka, Iberico panenská sviečkovica s hľuzovkovými šťuchanými zemiakmi a zelenými fazuľkami v slaninovom župane s demi glace omáčkou
- Hovädzí steak z argentínskej sviečkovice s batátovým pyré a hranolčekmi, flambovaná omáčka z čierneho korenia mignonette
Dezerty
Dezert je sladkou bodkou za svadobnou hostinou a mali by ste si vybrať niečo, čo vaši hostia ocenia a budú si pamätať:
- Jablkovo hruškové crumble s vanilkovou zmrzlinou na karamelovej omáčke
- Vanilková panna cotta s lesným ovocím
- Čokoládový lávový fondant na anglickom kréme a horúcich malinách
Sezónne kombinácie
Každé ročné obdobie prináša svoje jedinečné chute a ingrediencie. Preto sme pre vás pripravili sezónne kombinácie svadobného menu, ktoré sa dokonale hodia do každého ročného obdobia:
Jarné svadobné menu
- Predjedlo: Plnené rolády na jarnom zeleninovom šalátiku s chrumkavými bagetkami a bylinkovým maslom
- Polievka: Tekvicové velouté so slaninkovou espumou
- Hlavné jedlo: Plnené kuracie prsia so šunkou, cheddarom a šalviou
- Dezert: Vanilková panna cotta s lesným ovocím
Letné svadobné menu
- Predjedlo: Citrusový kuskus s čerstvou mätou s plátkami marinovaného lososa Gravlax
- Polievka: Silný hovädzí vývar s frittatou
- Hlavné jedlo: Kačacie prsia na medovo pomarančovej omáčke
- Dezert: Jablkovo hruškové crumble s vanilkovou zmrzlinou na karamelovej omáčke
Jesenné svadobné menu
- Predjedlo: Srnčia paštéta s brusnicami a pistáciami na chutney z červenej cibule
- Polievka: Silný hovädzí vývar s pečeňovou guľou
- Hlavné jedlo: Konfitované bravčové líčka na hokkaido pyré s tymiánovými baby zemiakmi s demi glace omáčkou
- Dezert: Čokoládový lávový fondant na anglickom kréme a horúcich malinách
Zimné svadobné menu
- Predjedlo: Roastbeef s domácou tatarskou omáčkou na miešanom šaláte, provensálska paradajka a chrumkavý chlebík
- Polievka: Tekvicové velouté so slaninkovou espumou
- Hlavné jedlo: SUPREME z kukuričného kuriatka, Iberico panenská sviečkovica s hľuzovkovými šťuchanými zemiakmi a zelenými fazuľkami v slaninovom župane s demi glace omáčkou
- Dezert: Vanilková panna cotta s lesným ovocím
Záver
Výber svadobného menu v Stodole Pohanské je zážitkom plným chutí a gurmánskeho potešenia. Naši šéfkuchári používajú len tie najkvalitnejšie suroviny, aby zabezpečili, že každé jedlo bude nielen chutné, ale aj esteticky príťažlivé. Nech už si vyberiete akékoľvek kombinácie, môžeme vám zaručiť, že vaše svadobné menu bude nezabudnuteľné. Neváhajte nás kontaktovať, aby sme vám pomohli zostaviť menu, ktoré bude dokonale zodpovedať vašim predstavám a chuti vašich hostí.